blue

Nieuws & publicaties

EVO-congres

EVO-congres

18 februari 2013

EVO organiseert op 13 maart, tijdens de vakbeurs TRANSPORT & LOGISTICS, het congres ‘Duurzame logistiek’ in Ahoy Rotterdam. Het congres biedt kennis en praktische handvatten voor een ‘groenere’ logistiek. Een perfecte aansluiting op het beursthema van TRANSPORT & LOGISTICS; Sustainability in Logistics.

Ondernemers kunnen niet om duurzame logistiek heen. Europese en nationale regelgeving, maar ook ketenpartners eisen een groene(re) opstelling. Om duurzame logistiek te hebben en te houden, is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld het actuele beleid van de politiek, op het gebied van CO2-emissies, accijnzen en ‘groene’ brandstoffen, de nieuwe NEN-rekennorm, andere praktische maatregelen en de relatie met initiatieven zoals Lean and Green Award en Green Freight Europe.

Het congres is bedoel voor professionals uit het midden -en grootbedrijf (zowel verladers als vervoerders) die met wegtransport of andere modaliteiten (behalve luchtvrachtvervoer) te maken hebben. Door deze bijeenkomst bij te wonen wordt inzicht gegeven in de noodzaak en de economische voordelen van duurzame logistiek in de eigen onderneming. De presentaties en workshops worden gegeven door o.a. Ministerie van Infrastructuur en Milieu, TU Eindhoven, Schiphol, Rijkswaterstaat/Truck van de toekomst en Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid.

Steeds meer bedrijven doen mee aan initiatieven of nemen maatregelen om duurzamer te opereren en daardoor energie en kilometers te besparen. Ze doen dit bijvoorbeeld door lading te bundelen, te kiezen voor alternatieve vervoerwijzen of warehouses te delen met andere bedrijven. Zo hebben zij forse kostenbesparingen gerealiseerd. Ook biedt duurzamer opereren een kans om een betere positie op de markt te krijgen. De congresganger ontvangt praktische handvatten hoe deze voordelen bereikt kunnen worden.

Aanmelden

Op 13 maart start het congres om 09.00 uur ’s-ochtends en eindigt om 13.00 uur met een uitgebreide lunch. Daarna kan de bezoeker direct, gemakkelijk en gratis de vakbeurs TRANSPORT & LOGISTICS bezoeken. Bekijk het complete programma en meld u direct aan via deze link.

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border