blue

Nieuws & publicaties

MKB-visie Rabobank

MKB-visie Rabobank

10 oktober 2012

Dinsdag 9 oktober 2012 heeft de Rabobank haar MKB-visie uitgebracht. De MKB-visie bestaat uit de macro economische ontwikkelingen van 2013 tot 2015, de sectorprognoses voor 2013 en zeven trends die de ondernemer de komende 2 a 3 jaar kan verwachten.

Het NVG heeft deel uitgemaakt van de klanbordgroep van de Rabobank.

MKB-visie
De omzetontwikkeling in vrijwel alle sectoren in het Nederlandse bedrijfsleven herstelt zich in 2013 licht. Dit betekent echter volgens de Rabobank niet dat er sprake is van een bestendig herstel.De handel met het buitenland blijft de belangrijkste stuwende kracht in de Nederlandse economie. Hiervan profiteren met name bedrijven in onze sector, de industrie en het transport.

 De wereld zit in een overgangsfase met politieke, economische, technologische en maatschappelijke veranderingen op (inter)nationaal niveau. Wie in dit nieuwe tijdperk wil pieken, dient de steeds snellere veranderingen bij te houden en mee te surfen op elkaar vlug opvolgende trends. Dit vergt het vermogen om om te gaan met de intensiteit van al deze transformaties. Stilstaan en vasthouden aan verworvenheden heeft steeds minder zin – en kan zelfs gevaarlijk zijn.
In de MKB-visie 2012-2015 zijn zeven nieuwe en praktische ondernemerstrends geïdentificeerd om ruggensteun te bieden bij actuele dilemma’s en economische tegenwind.

> Lees verder voor de Rabobank MKB-visie


Groothandel
Ook de informatie over de groothandel is geactualiseerd. Via onderstaande hyperlink vindt u informatie over het toekomstperspectief, trends, kansen en bedreigingen.

 Lees het rapport over de groothandel

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border