blue

Nieuws & publicaties

Met innovatie & samenwerken meer geld verdienen in de groothandel

Met innovatie & samenwerken meer geld verdienen in de groothandel

17 september 2012

Overal worden de voordelen van innoveren en samenwerken breed uitgemeten. Toch is het realiseren van een succesvol samenwerkingsverband niet eenvoudig. Ieder heeft zo zijn eigen doelen en beweegredenen.

De logistieke rol van de groothandelaar is vaak groot. Transport, voorraadopslag, verzamelen en verpakken, assortimentsmanagement, serviceverlening en informatievoorziening. De groothandel staat er niet alleen voor: logistiek moet ketenbreed opgepakt worden om suboptimalisatie tegen te gaan. Logistieke samenwerking biedt  mogelijkheden.

Op woensdag 3 oktober, bij Syntens Innovatiecentrum in Breda, wordt een speciale bijeenkomst georganiseerd.

Tijdens deze middag wordt in 3 workshops kennis gemaakt met de mogelijkheden en kansen die logistieke samenwerking kan bieden:

•        ‘Innoveren door nieuwe verbindingen’ door Syntens Innovatiecentrum

Hoe ziet onze samenleving in 2025 eruit? Niemand weet het. Duizenden vindingen en innovaties hebben ons gebracht tot waar we nu zijn. Maar zijn de producten en diensten die worden aangeboden nog wel van deze tijd? Zijn ze bestand tegen ingrijpende ontwikkelingen als vergrijzing en nieuwe internationale machtsverhoudingen? U leert hier op een geheel nieuwe manier naar te kijken. Samenwerken is het credo. En … nieuwe ideeën creëren nieuwe business. Wie weet zit uw nieuwe samenwerkingspartner in de zaal!

•        ‘Duurzaam samenwerken doe je zo’ door Walther Ploos van Amstel (TNO)

Wat zijn de aanknopingspunten voor duurzame samenwerking in transport, magazijnen en voorraden? Leerzame lessen over kosten en baten, het invoeren van duurzame maatregelen en de ervaringen in de praktijk.

•        ‘Samenwerken: hoe doe je dat in de praktijk’ door Wout de Beer van Destil

DESTIL is een succesvolle groothandel, maar vooral ook een partner  voor hun klanten in de bouw en industrie. DESTIL staat voor kwaliteit, vakkundig advies en een hoge leverbetrouwbaarheid. Elke dag opnieuw. Tijdens de workshop zal Wout de Beer, logistiek manager bij DESTIL, uitleggen hoe belangrijk logistiek is en hoe zij daaraan in de dagelijkse praktijk invulling geven; in hun magazijnen, transport, voorraden en inkoop; hoe bereik je stap voor de stap de perfect order?

Ook is er voldoende tijd ingeruimd om te netwerken.

Datum & locatie:

Woensdag 3 oktober 2012 bij Syntens Innovatiecentrum, Mozartlaan 7, Breda (er is voldoende parkeergelegenheid).

De middag start om 13.30 uur en om 17.00 uur wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel. Slot om 18.00 uur.

Deze middag is kosteloos en wordt u aangeboden door het Nederlands Verbond van Groothandelaren (NVG).

Aanmelden kan via een email aan Yvette Diepenhorst (yvette.diepenhorst@syntens.nl ).
Voor eventuele nadere informatie kunt u haar bereiken op tel. 06 – 22197013.

 

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border