blue

Nieuws & publicaties

Regisseur voor duurzaamheid in de keten

Regisseur voor duurzaamheid in de keten

06 juli 2012

De groothandel krijgt steeds meer met duurzaamheid te maken. Of omdat een ondernemer zelf kiest om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) of omdat afnemers steeds meer eisen stellen op het gebied van duurzaamheid.

Voor de nieuwste thema-update van de Rabobank die gaat over de kansen van MVO voor de groothandel klik hier

Aan de slag met duurzaamheid
Een bedrijf kan op meerdere manieren met duurzaamheid aan de slag gaan. Bijvoorbeeld in de eigen bedrijfsvoering, door specialisatie in de verkoop van duurzame producten of in beperking van CO2-uitstoot. Maar in de groothandel zeker ook door het overnemen van meer ketenverantwoordelijkheid van klanten waardoor de relaties met afnemers en leveranciers worden versterkt.

Kansen in de markt
Duurzaam ondernemen bevordert niet alleen een goede reputatie, maar ook de tevredenheid van klanten, leveranciers en werknemers. Er ontstaan MVO-kansen door eindklant te ontzorgen en de verantwoordelijkheid voor issues als kinderarbeid en milieu-impact over te nemen van afnemers. Ook door het verkopen van producten met MVO-label en het voeren van een groen assortiment kunt u zich binnen de groothandel verder onderscheiden.

Duurzaamheid is één van de focusthema's van het NVG.

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border