blue

Nieuws & publicaties

Verpakkingenbelasting

Verpakkingenbelasting

02 juli 2012

Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) en het verpakkende bedrijfsleven hebben een overeenkomst getekend waarmee producenten, importeurs en verkopers van verpakte producten garanderen dat zij de komende tien jaar de kosten voor inzameling en hergebruik van kunststof verpakkingsmateriaal betalen.

De verpakkingenbelasting zou daarmee per 1 januari 2013 definitief kunnen worden afgeschaft.

In het Regeerakkoord is een besparing op het Afvalfonds opgenomen ter waarde van 115 miljoen euro per jaar. De overeenkomst met het bedrijfsleven zorgt voor een alternatief voor de verpakkingenbelasting, die in 2008 werd ingevoerd. Het afschaffen ervan maakt onderdeel uit van de fiscale agenda, dat is de vereenvoudiging van de belastingen waaraan het kabinet werkt.  

Voor het volledige persbericht klik hier

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

  • Kwartaalupdate Rabobank
    15 aprOm spelers in retail en groothandel te helpen en te inspireren, publiceert de Rabobank regelmatig over de kernthema's va..
  • Jaarlijks rapport KvK
    19 janVandaag is het jaarlijkse rapport Data over de Bedrijvendynamiek van de KvK gepubliceerd. In het rapport uiteraard ook a..
  • Kwartaalupdate Rabobank
    14 janVandaag heeft de Rabobank een nieuwe kwartaalupdate Retail & Groothandel uitgebracht. Deze eerste update van dit jaar Di..
  • Bekijk meer nieuws
border