blue

Nieuws & publicaties

Tien bedrijven verder in Human Capital Award Handel 2012

Tien bedrijven verder in Human Capital Award Handel 2012

26 maart 2012

Tien bedrijven zijn nog verwikkeld in de ‘strijd’ om de Human Capital Award handel 2012. De HCA handel wordt uitgereikt aan het bedrijf dat het best vorm en inhoud geeft aan hun ‘human capital management’.

 In april worden drie van deze tien bedrijven genomineerd voor de HCA handel 2012. Op 25 juni wordt bekendgemaakt welk bedrijf winnaar wordt van de HCA handel. Het wordt daarmee de opvolger van Piet Zoomers Wilp dat in 2011 de Award won.

De tien geselecteerde bedrijven in de sector handel zijn:

- Albert Heijn – Bennekom              
- C&A – Roermond 
- Kwantum - Zwolle

- Nelson Schoenen – Zaandam
- Harense Smid – Schijndel 
- Puma Outlet – Lelystad
- HEMA – Rosmalen        
- Tuincentrum Leurs – Venlo
- Jumbo – Terheijden
- Van der Windt – Honselersdijk


De tien bedrijven genoemde bedrijven zijn door organisator Kenniscentrum Handel (KCH) geselec­teerd uit 101 leerbedrij­ven die zich in februari voor de Award aanmeldden. Dat zélf aanmelden door bedrijven is nieuw in de procedure. Voorheen droegen opleidingsadviseurs van KCH een bedrijf voor.

Vervolg HCA-traject
De tien aanmeldingen worden op 18 april voorgelegd aan een voordrachtscommissie die er daaruit drie nomineert. In de loop van mei bezoekt de jury die drie bedrijven. Een van hen wint de Award.

Bekendmaking winnaar
De winnaar wordt bekendgemaakt op 25 juni 2012 tijdens het Human Capital Award Event 2012 in Burgers’ Zoo te Arnhem. Naast de Award en een cheque van € 1.000,-, ligt de waarde voor het bedrijf vooral in de mogelijkheid om zich te kunnen presenteren als winnaar van de Human Capital Award.
De bekendmaking gebeurt in aanwezigheid van 450 praktijkopleiders. Met nog 65.000 andere praktijkopleiders in de handel zorgen zij dagelijks voor het op- en begeleiden (op de werkvloer) van leerlingen in het beroepsonderwijs in de handel. Goed beroepsonderwijs is zonder hen niet mogelijk.

Samenstelling voordrachtscommissie en jury
De voordrachtscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, beroeps­onderwijs, experts uit de handel, oud-winnaars en KCH. De jury bestaat experts uit de handel, de laatste twee winnaars en de directeur WEB-taken van KCH. Zowel de commissie als de jury staan onder voorzitterschap van Peter Cras, algemeen directeur van KCH.

Human capital management
De Human Capital Award handel wordt jaarlijks uitgereikt aan het (leer)bedrijf in de sector handel (detailhandel, groothandel/internationale handel en MITT) dat het best zijn ‘menselijk kapitaal’ verzil­vert in het licht van het businessconcept en de doelstellingen van het bedrijf. Het op structurele basis benutten en ontwikkelen van de talenten van medewerkers is goed voor de continuïteit en winst­gevendheid van het bedrijf. Medewerkers biedt het loopbaanperspectief en carrièremogelijk­heden. Het jurykader voor de verkiezing is te vinden op www.humancapitalaward.nl.

Beste Praktijkopleider Handel 2011
Op 25 juni wordt ook de ‘beste Praktijkopleider 2012’ gekozen door de aanwezigen bij het HCA Event. De praktijkopleiders die daarvoor worden genomineerd worden in de loop van april bekendgemaakt.


 

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border