blue

Nieuws & publicaties

Kwartaalupdate Rabobank

Kwartaalupdate Rabobank

14 januari 2021

Vandaag heeft de Rabobank een nieuwe kwartaalupdate Retail & Groothandel uitgebracht. Deze eerste update van dit jaar Digitalisering is cruciaal! gaat in op voor zowel retail als groothandel belangrijke thema’s.

De kernpunten samengevat:

  • In 2021 gaan de bestedingen opnieuw verschuiven. De ‘huis-gerelateerde’ sectoren die het in 2020 zo goed hebben gedaan, zullen veel minder groeien of zelfs krimpen, terwijl de kleding en schoenensector kan groeien vanaf een laag startpunt. De shift van offline naar online zal aanhouden of zelfs versnellen.
  • Door de ‘Future Store Arnhem | powered by Rabobank’ is de oude barcode technologie doorontwikkeld en gekoppeld aan andere technologieën. Dit levert belangrijke voordelen op voor zowel de klant als de retailer.
  • Het belang van het leveren van toegevoegde waarde door groothandels aan klanten en leveranciers zal nog groter worden. Het Lifestyle & Inspiration Center van meubelgroothandel Keijser & Co is een goed voorbeeld op dit gebied.
  • De eigendomsstructuur kan de strategie ondersteunen, maar ook afremmen. De keuze van de juiste eigendomsstructuur begint daarom met een strategische analyse waarbij maatwerk is geboden.
  • De uitbreiding van retail naar groothandel biedt diverse kansen. De overname van een technische groothandel door doe-het-zelfketen keten Home Depot illustreert dit. Ook voor andere retailsectoren zijn er mogelijkheden op dit terrein.

Klik hier voor de Kwartaalupdate

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border