blue

Nieuws & publicaties

Road2Germany Aan de slag in Duitsland

Road2Germany Aan de slag in Duitsland

29 januari 2018

Het uitvoeren van werkzaamheden over de grens biedt momenteel grote kansen voor Nederlandse bedrijven.

Daarom organiseren de Kamer van Koophandel en Provincie Limburg een bijeenkomst over de mogelijkheden voor ondernemers die hun producten en diensten over de grens in Duitsland willen aanbieden. Tijdens deze bijeenkomst wordt zowel ingegaan op de actuele regelgeving als de marktkansen over de grens.

Wanneer u werk laat uitvoeren in Duitsland, of zelf uitvoert, moet u aan een aantal lokale regels voldoen. Of u nu een machine gaat installeren over de grens, groenvoorziening onderhoudt of bouwwerkzaamheden uitvoert. Behalve het regelen van een A1 formulier en het voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, kunnen er nog andere regels gelden. Deze regels gelden zowel voor ZZP’ers als MKB-bedrijven.

Waar moet ik aan denken?
De regels hebben betrekking op juridische, fiscale en HR-aspecten. De wijze van melden voor werken in Duitsland is met ingang van 1 juli 2017 gewijzigd. Buitenlandse bedrijven die werknemers naar Duitsland sturen, kunnen zich nu nog uitsluitend online melden via het Meldeportal-Mindestlohn van de Duitse douane. Het is voor veel bedrijven vaak onduidelijk of ze meldplichtig zijn. Bouwbedrijven moeten werkzaamheden altijd melden, net als standbouwers en bedrijven die bijvoorbeeld leidingen isoleren. Bij heel veel werkzaamheden die in Nederland niet onder bouwwerkzaamheden vallen is dat in Duitsland wel het geval. Als niet door u aan de diverse formaliteiten is voldaan, wordt bij een controle door de Duitse autoriteiten een flinke boete opgelegd. Bereid u daarom goed voor! Het hele traject kan 4-6 weken duren.

Waarom mag ik deze bijeenkomst niet missen?
Tijdens deze bijeenkomst wordt u in een dagdeel bijgepraat over de gewijzigde regels, juridische en fiscale aspecten, marktkansen in Duitsland en is er ook een sessie over digitaal aan de slag gaan op de Duitse markt. Ook hoort u het verhaal van een ervaren ondernemer. Investeer dus een dagdeel en ben na afloop op de hoogte van de kansen voor uw onderneming op de Duitse markt. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken op het netwerkplein waar onder andere Exportsociëteit Limburg, Nedubex, Flynth, Strick, VHG en Grensinfopunt aanwezig zijn.

Tijdstip en locatie
Woensdag 7 februari 2018
16:30 – 21:00 uur
Villa Flora Sint Jansweg 20 5928 RC Venlo
Deelname € 50,00 p.p

Meer info en aanmelden: KLIK HIER

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border