blue

Nieuws & publicaties

E-commerce loopt als rode draad door beursprogramma's

E-commerce loopt als rode draad door beursprogramma's

21 maart 2017

De laatste trends in e-commerce, de bezorging van versproducten, welke innovaties zijn er noodzakelijk voor een veranderende e-fulfilment wereld, de supply chain in 2020 en wat is de rol van de verpakking binnen e-commerce?

Al deze onderwerpen passeren de revue gedurende het seminarprogramma van de vakbeurzen Logistics & Distribution, Empack en Automation die gelijktijdig plaatsvinden op 5 & 6 april a.s. in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

E-commerce heeft raakvlakken met de logistieke- en verpakkingszijde met als verbindende schakel de automatisering hiervan. Daarom is er voor de bezoekers van alledrie de vakbeurzen een seminarprogramma opgezet, waarbij men alle seminars over e-commerce kan bijwonen. 

Trends in e-commerce
In welke bezorgopties investeren toonaangevende webshops momenteel? Hoe maken we pakketbezorging groener? En wat is toch de oplossing voor al die retouren? ‘In deze sessie ‘De 5 trends in e-commerce logistiek’ krijgt u antwoord op deze, en meer, vragen’, zegt Alvar Piepers, Marketing Manager bij Paazl. ‘In een half uur wordt u meegenomen langs de 5 grootste trends in e-commerce logistiek voor 2017. Volop geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk, actuele onderzoeken en aandacht voor de innovatiefste start-ups van het moment. Kortom: alle ingrediënten om na de presentatie volledig up-to-date en vol inspiratie uw eigen e-commerce logistiek naar het volgende niveau te tillen’, aldus de heer Piepers.


De rol van de verpakking
Kunnen consumenten het ontvangen van een pakketje ervaren als een geschenk? Is het mogelijk om het uitpakken van een online bestelling om te toveren tot een cadeau ervaring? En zo ja, zouden consumenten dan meer online kopen? Dr. Ilona E. de Hooge, assistent professor, Marketing and Consumer Behavior Group of Wageningen University, zal tijdens haar lezing een aantal nieuwe academische studies in het kader van e-commerce toelichten. Ze geeft antwoord op de vraag of een ontwerp van een e-commerce verpakking de tevredenheid van de consument kan verhogen.

Fresh food deliveries
Francis Nevens van Dynalogic en David de Keyser van deeleenkoe.be presenteren het verhaal over hoe een versproduct als vlees op de juiste temperatuur bij de klant arriveert door middel van ‘personalized logistics’. De online verkoop van verse producten is namelijk kansrijk en uitdagend en dat geldt zeker voor de bezorging. Een presentatie die hierop aansluit, is de Efoodbox van Efoodconsult. Zij gaan nog enkele stappen verder, zoals een 36 uur garantie en online temperatuurmonitoring. Jos Miermans en Marnix van Bockhaven, oprichters en zaakvoerders, hebben in februari 2015 Efoodconsult opgericht na een uitgebreide ervaring in het opzetten van een pilotproject rond thuislevering van boodschappen bij een grote postoperator.

Noodzaak tot innovaties
‘Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller, ook de complexiteit van de wereld om ons heen groeit. Dit geldt zeker voor de e-fulfilment wereld,’ zegt van Pascal van Beek, Managing Director van UC Group. ‘Met name ‘oude’ bedrijven hebben in deze nieuwe werkelijkheid de nodige innovaties te doen. Deze noodzaak tot innovatie gaat verder dan het adapteren van nieuwe technologie, maar laat zich voelen in alle haarvaten van uw organisatie’. Pascal van Beek geeft u praktische handvatten om deze verandering vorm te geven.

De supply chain van 2020
Het jaar 2020 is het gesprek van de dag in boardrooms. Wat wordt onze strategie voor 2020? Hoe gaan we onze supply chain de komende jaren moderniseren? Supply chains beginnen te knellen. Directies willen innoveren en tegelijkertijd op slimme manieren in de kosten snijden. e-Fulfilment is echter een relatief jonge tak van sport met uitdagingen waar de traditionele logistiek geen pasklaar antwoord op heeft. Bedrijven die goed snappen hoe de digitale wereld in elkaar zit, denk aan Uber, Airbnb en Alibaba, hanteren de stelregel: Think big, start small, scale fast. Bovendien konden Airbnb, Uber en Alibaba razendsnel groeien, omdat ze niet afhankelijk waren van eigen resources. Dit vraagt om een nieuwe supply chain met slimme schaalbare IT aangevuld met een stevige dosis ondernemerschap. Jeroen van den Berg, Adviseur en oprichter van Jeroen van den Berg Consulting neemt u graag mee in deze nieuwe wereld.

Op het gebied van automatisering/robotisering presenteert Herbert ten Have, CEO van Delft Robotics B.V. ‘Artificial intelligence voor robots, gamechangers in logistiek’. Robots hebben moeite met de variëteit van verpakkingen. Meet deep learning krijgen robots ogen en zelfstandig denkvermogen waarmee zelfs onbekende dozen worden herkend en opgepakt.


Praktische informatie
Kijk voor meer informatie over het seminarprogramma op www.logistics-distribution.nl, www.empack.nl of www.automation-show.nl.

Op 5 & 6 april zijn de Brabanthallen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Bezoeken kan alleen met een toegangsticket door u vooraf online in te schrijven. Met één toegangsticket kan men alle beurshallen bezoeken.

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border