blue

Nieuws & publicaties

100.000 Banenplan

100.000 Banenplan

11 januari 2017

In het Sociaal Akkoord hebben werkgevers-, werknemersorganisaties en de overheid afgesproken dat er 125.000 banen tot 2026 worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit onderdeel wordt ook wel de Banenafspraak genoemd.

Werkgevers in de marktsector nemen 100.000 banen voor hun rekening. Het portal Opnaarde100000.nl helpt ondernemers die de afspraken in de praktijk willen brengen.

Alle relevante informatie bij elkaar 
Het portal bevat informatie over de inhoud van de Banenafspraak, wet- en regelgeving en de rol van werkgevers. Ook zijn er inspirerende voorbeelden uit de praktijk en meldingen van evenementen om ondernemers die het al doen te ontmoeten. De site bevat handige tools en verwijzingen naar organisaties die kunnen adviseren.
Ook is het dé weg naar geschikte kandidaten. De site bevat tevens een inventarisatie van financiële en praktische ondersteuning. Ook zijn er tips en begeleiding voor bedrijven na plaatsing van een kandidaat te vinden.

Voortdurend in beweging
De informatie op www.opnaarde100000.nl wordt voortdurend aangevuld met onder meer het laatste nieuws, nieuwe inspirerende voorbeelden en links naar dienstverleners.

Zoals bekend is de Groothandel één van de drie sectoren waar extra ondersteuning vanuit het ministerie van Sociale Zaken wordt geboden om het 100.000 banen plan onder de aandacht te brengen. Onlangs zijn de eerste twee artikelen zijn verschenen:

https://www.ondernemersbelang.nl/2016/12/groothandel-pontmeyer-helpt-jongeren-afstand-tot-arbeidsmarkt-op-weg/?regio=gooi-eemland

http://mvonederland.nl/praktijkvoorbeeld/groothandel-pontmeyer-helpt-jongeren-met-afstand-tot-de-arbeidsmarkt-op-weg

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border