blue

Nieuws & publicaties

Wederom succesvolle NVG in-company training

Wederom succesvolle NVG in-company training

21 oktober 2011

Vorig jaar organiseerde het NVG voor het eerst in samenwerking met de Academie voor VerenigingsManagement (AVVM) voor de aangesloten branches de in-company training "Lobby". Gezien het succes werd in vervolg hierop met AVVM een programma voor 2011 opgesteld. Op 12 april jl. vond de incompany training "Architectuur van branchevereningen en de vormgeving van samenwerking" plaats en onlangs (4 oktober 2011) werd de training "Scenario-analyse" gehouden.

Gezien de vele positieve reacties van de deelnemers zal ook voor 2012 weer een tweetal incompany trainingen worden georganiseerd.
De secretarissen/directeuren van de bij het NVG aangesloten branches zullen hiervoor tijdig een uitnodiging ontvangen.

Onderstaand wat reacties van deelnemers:

De cursus "Scenario-analyse", op een structurele manier nadenken over onzekerheid, was voor mij een echte eye-opener! Het heeft mij, bij het bepalen van beleid, geleerd op een geheel nieuwe wijze naar de toekomst te kijken en met allerlei facetten in de toekomst rekening te houden. Het toekomstige doel staat niet vast maar heeft meerdere uitkomsten: scenario's.
Het is niet meer het geijkte denken van "hier staan wij en daar gaan wij naar toe". De cursus heeft mij geleerd naar de toekomst toe niet meteen een vaste keuze te (moeten) maken waardoor de organisatie flexibel blijf en steeds daar waar nodig kan worden bijgestuurd.
Maar het beste aan de cursus is dat het mij heeft geleerd met meerdere scenario's rekening te houden, deze al heb uitgewerkt waardoor ik, als de situatie zich voordoet, al voorbereid ben en meteen weet wat te doen! Kortom; "Vooruitzien is macht" in de ware zin van het woord!
Dirk Vinken, directeur Vereniging van Fabrikanten & Groothandelaren in Sportbenodigdheden FGHS


De in-company training “Denken in scenario’s“ van het Nederlands Verbond van de Groothandel was primair bedoeld voor de secretarissen, branchemanagers en directeuren van de aangesloten verenigingen. Gezien het enorme succes kan ik het zeker aanbevelen om een dergelijke sessie ook te houden voor de bestuurleden van de verenigingen. Scenario denken geeft ons allemaal een beeld van de toekomst en de discussie over de elementen die de toekomst kunnen beïnvloeden is zeer de moeite waard. De scenario sessie is waardevol op het niveau van verenigingen maar zeker ook voor ondernemingen.

De in-company sessies van het NVG zijn van groot belang om de kennis van de secretarissen op niveau te houden. Ook is de onderlinge band tussen de secretarissen onder elkaar en uitwisseling van de ervaringen van groot belang. Deze toegevoegde waarde geeft het lidmaatschap van het NVG extra glans. Complimenten voor de initiatiefnemers.
Rob Greve, branchemanager Staalfederatie Nederland

Na de eerder gevolgde in-company training 'Architectuur van brancheverenigingen' bleek de recent gevolgde leergang ‘Scenario-analyse’ eveneens een praktisch toepasbare en nuttige aanvulling op de dagelijkse praktijk van het werken voor een branchevereniging. De Academie voor Verenigingsmanagement (AVVM) heeft hiermee een sterke troef in huis om medewerkers van verenigingen praktisch toepasbare tools in handen te geven bij hun dagelijks functioneren.
D.P. van Wijk, secretaris VIGROS 
 

De in-company trainingen van het NVG vind ik een waardevolle manier om mijn kennis over organisatiemanagement op te frissen en bij te spijkeren. Ook het spiegelen aan de ervaringen van de andere deelnemers scherpt mijn eigen inzichten. Ik kan deze trainingen iedere verenigingsmanager, -directeur of -bestuurder van harte aanbevelen. De trainingen zijn ook een goede invulling van de sociëteitsfunctie van het NVG.
Cees van Putten, directeur BGB BouwGrondstoffenBranche

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border