blue

Nieuws & publicaties

NL Groeit helpt bedrijven te groeien

NL Groeit helpt bedrijven te groeien

20 januari 2016

Een nieuw platform, NLGroeit, helpt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) om hun bedrijf te laten groeien. Het platform werd onlangs gelanceerd door koningin Máxima in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Hulp in groeiproces NLGroeit brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, coaches en opleiders die hen kunnen helpen om een volgende stap in hun groeiproces te zetten.

Doel is een snellere groei van mkb-bedrijven. Bedrijven met minder dan vijftig werknemers zijn goed voor ongeveer 30 procent van de werkgelegenheid in Nederland. Als deze bedrijven een groeispurt doormaken, heeft dat een aanzienlijk effect op de werkgelegenheid.

Goede vooruitzichten
De vooruitzichten voor groei zijn goed. Bij een derde van de mkb-bedrijven stijgt de winst. Steeds meer ondernemers kunnen financiering krijgen. Ze worden minder vaak afgewezen door de bank en ze kunnen ook bij andere geldverstrekkers terecht.
Dit blijkt uit de Financieringsmonitor die minister Kamp van Economische Zaken naar de Tweede kamer heeft gestuurd. NLGroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator en wordt gesteund door NL2025. NLevator is een stichting van en voor ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden. NL2025 is een beweging van toonaangevende mensen uit verschillende disciplines zoals sport, kunst, bedrijfsleven, cultuur en onderwijs, die zich inzetten voor een beter Nederland, vooral voor verbeteringen binnen de thema's onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving. Op www.NLGroeit.nl staan informatie en nuttige hulpmiddelen. 

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border