blue

Nieuws & publicaties

6500 extra kredieten voor midden- en kleinbedrijf

6500 extra kredieten voor midden- en kleinbedrijf

20 januari 2016

Er komen 6500 extra kredieten voor ondernemers in het midden en kleinbedrijf. Dankzij een garantstelling van 80 procent door het ministerie van Economische Zaken (EZ), verstrekt de Europese Investeringsbank een lening van 100 miljoen euro aan Qredits Microfinanciering Nederland.

Microfinanciering Qredits is de eerste microfinancieringsinstantie in Europa die zo'n grote lening krijgt van de Europese Investeringsbank. "Dankzij deze lening kunnen 1200 kleine en middelgrote bedrijven een krediet krijgen tot 250.000 euro en 5300 ondernemers een microkrediet tot 50.000 euro. Naast financiering kunnen deze ondernemers ook begeleiding en online hulpmiddelen krijgen van Qredits, bijvoorbeeld voor het schrijven van een ondernemingsplan. Deze combinatie blijkt in de praktijk heel effectief", aldus minister Kamp van EZ. 

Comité voor Ondernemerschap en Financiering
Koningin Máxima was bij de ondertekening aanwezig in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit comité is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en richt zich onder andere op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers in combinatie met coaching. Een ander doel van het comité is het stimuleren van ondernemerschap in Nederland.

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border