blue

Nieuws & publicaties

CBS: Positieve ontwikkelingen in de bouw houden aan

CBS: Positieve ontwikkelingen in de bouw houden aan

27 november 2015

De ontwikkelingen in de bouw waren ook in het derde kwartaal van 2015 positief. Zo lag de omzet bijna 7 procent hoger dan een jaar eerder. Zowel de bouw van woningen en bedrijfsgebouwen als de grond-, water- en wegenbouw behaalden meer omzet.

Daarnaast gingen er minder bouwbedrijven failliet in het derde kwartaal en hebben bouwondernemers positieve verwachtingen voor 2016. Dat meldt CBS in de Kwartaalmonitor Bouw.

De omzet van de bouwsector was voor het vierde kwartaal op rij hoger dan een jaar eerder. Voor het eerst sinds 2008 was de omzetstijging bij grote bouwbedrijven hoger dan bij de kleinere bedrijven. Bij bouwbedrijven met meer dan 100 werkzame personen nam de omzet met ruim 8 procent toe, de sterkste groei sinds het derde kwartaal van 2008. Bij de overige bedrijven nam de omzet met 5 a 6 procent toe.

De omzetgroei van de bouw was wel kleiner dan in het tweede kwartaal, toen de omzet met ruim 9 procent toenam. Dit kan te maken hebben met de verandering in het btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen van particulieren. Dit is per 1 juli is verhoogd van 6 procent naar 21 procent.

 

Lees verder

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border