blue

Nieuws & publicaties

Nationale Financieringswijzer helpt bij zoektocht krediet

Nationale Financieringswijzer helpt bij zoektocht krediet

23 september 2015

Minister Kamp van Economische Zaken heeft 21 september jl. tijdens de MKB-top over financiering in Den Haag de Nationale Financieringswijzer geopend.

Dit helpt mkb-ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. VNO-NCW, MKB-Nederland, diverse brancheorganisaties, financiers en overheid zijn initiatiefnemers voor deze site en app. 


Beter wegwijs 
'Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website Nationale Financieringswijzer worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen', aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken vanmiddag bij de lancering van het platform, dat ook te raadplegen is via een app. 

Opvolger Ondernemerskredietdesk 
De Nationale Financieringswijzer is eigenlijk de opvolger van de Ondernemerskredietdesk. Doel was en blijft om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen in hun zoektocht naar financiering. De banken zijn de afgelopen jaren terughoudender met het verstrekken van krediet aan het mkb. En het financieringsaanbod is sindsdien aanzienlijk verbreed. Op de website www.nationalefinancieringswijzer.nl (of via de smartphone-app) vinden ondernemers het volledige aanbod, inclusief regelingen van de overheid. 

Founding partner 
VNO-NCW, MKB-Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn founding partner van de www.nationalefinancieringswijzer.nl

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border