blue

Nieuws & publicaties

Conjunctuurenquête Nederland

Conjunctuurenquête Nederland

05 juni 2015

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, is aan het begin van het tweede kwartaal onveranderd positief in vergelijking met het eerste kwartaal.

Dat is de uitkomst van de COEN-enquête over het tweede kwartaal. Ondernemers zijn nu zes kwartalen op rij positief gestemd. De pas op de plaats in het tweede kwartaal is een optelsom van zowel positieve als negatieve ontwikkelingen in de onderliggende sectoren.

De sectoren die nauw gerelateerd zijn aan de consument ontwikkelen zich het meest positief. Zo is voor het eerst sinds vier jaar het ondernemersvertrouwen in de autobranche positief. Ook in de groothandel, de detailhandel en in de sector verhuur van en handel in onroerend goed is het ondernemersvertrouwen flink gegroeid. Het ondernemersvertrouwen is afgenomen in de transportsector, de sector informatie en communicatie en in de zakelijke dienstverlening.

Klik hier voor de resultaten

 
Zie ook:
·         www.ondernemersplein.nl/COEN
·         www.vno-ncw.nl/Publicaties/Nieuws/Pages/Ondernemersvertrouwen_blijft_onveranderd_positief_3092.aspx?source=%2fPublicaties%2fDossiers%2fPages%2fConjunctuur_98.aspx&dossier=98#.VWWNQJ3CS70

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

  • Kwartaalupdate Rabobank
    15 aprOm spelers in retail en groothandel te helpen en te inspireren, publiceert de Rabobank regelmatig over de kernthema's va..
  • Jaarlijks rapport KvK
    19 janVandaag is het jaarlijkse rapport Data over de Bedrijvendynamiek van de KvK gepubliceerd. In het rapport uiteraard ook a..
  • Kwartaalupdate Rabobank
    14 janVandaag heeft de Rabobank een nieuwe kwartaalupdate Retail & Groothandel uitgebracht. Deze eerste update van dit jaar Di..
  • Bekijk meer nieuws
border