blue

Nieuws & publicaties

Conjunctuurenquête Nederland

Conjunctuurenquête Nederland

03 december 2014

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, is aan het begin van het vierde kwartaal hoger uitgekomen dan in het derde kwartaal.

De ondernemers zijn nu een jaar lang positief gestemd en het vertrouwen is in ruim drie jaar niet zo groot geweest als nu. Daarnaast zijn de ondernemers overwegend positief over 2015: ze rekenen komend jaar op meer omzet, export en investeringen. De ondernemers voorzien echter geen groei van de werkgelegenheid.

In de groothandel is het vertrouwen onveranderd groot. Dit is in lijn met de lichte groei van de export, hogere investeringen en meer verkopen bij de detailhandel in de eerste drie kwartalen van 2014. De bereidheid bij bedrijven in de handel tot het aannemen van nieuw personeel neemt dan ook langzaam toe.

Klik hier voor de resultaten

Zie ook: www.ondernemersplein.nl/COEN en www.vno-ncw.nl/Publicaties/Nieuws/Pages/Vertrouwen_ondernemers_blijft_toenemen_2951.aspx?source=%2fPublicaties%2fDossiers%2fPages%2fConjunctuur_98.aspx&dossier=98#.VH2SYZ1gW1s


 

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border