blue

Nieuws & publicaties

Goed dat er meer geld komt voor mkb-regeling Topsectoren

Goed dat er meer geld komt voor mkb-regeling Topsectoren

14 maart 2014

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het positief dat minister Kamp van Economische Zaken dit jaar 30 miljoen euro uittrekt voor de regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT).

Vorig jaar was de regeling overtekend, dus is het goed dat er nu 30 in plaats van 20 miljoen euro beschikbaar komt, stellen de ondernemingsorganisaties. Zij hadden het liefst gezien dat er 60 miljoen beschikbaar was gekomen.

De MIT regeling is specifiek gericht op het ondersteunen van innovatieactiviteiten voor MKB-ondernemers in alle topsectoren en wordt uitgevoerd door RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). In vervolg op de MIT regeling van 2013 is ook in 2014 voor dit instrument budget gereserveerd. Als doelgroep van de MIT regeling gaat het om MKB bedrijven. Dit zijn naast groothandels bijvoorbeeld verladers, expediteurs, transportbedrijven (alle modaliteiten), logistieke dienstverleners, ICT-leveranciers, ketenregisseurs et cetera.

Kennisvouchers
Met de MIT kan het midden- en kleinbedrijf subsidies aanvragen voor onder andere kennisvouchers, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten in het kader van de Topsectoren. Vorig jaar maakten 1700 bedrijven van de regeling gebruik.

Klik hier voor communicatieflyer

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border