blue

Nieuws & publicaties

Persbericht: Ondernemersplein.nl: nieuwe online dienst voor ondernemers in Nederland

Persbericht: Ondernemersplein.nl: nieuwe online dienst voor ondernemers in Nederland

23 januari 2014

Ondernemers willen ondernemen. Maar meer dan hen lief is, zijn ondernemers vooral bezig met regelzaken en papierwerk. De nieuwe online dienst, www.ondernemersplein.nl, moet daar een eind aan maken.

Minister Kamp van Economische Zaken opende 20 januari 2014 officieel dit Ondernemersplein.nl. Ondernemers kunnen er terecht voor alle informatie van de (semi)overheid om slagvaardig te kunnen ondernemen en innoveren. “Eén loket waar ondernemers snel en eenvoudig, wanneer het hen uitkomt, zaken kunnen doen met de overheid,” aldus Minister Kamp. 

Het Ondernemersplein.nl is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Alle informatie van de (semi)overheid op het gebied van ondernemen is toegankelijk op www.ondernemersplein.nl. Gebundelde kennis voor elke fase van het ondernemerschap zoals starten, groeien, vernieuwen en zelfs beëindigen van een bedrijf. Eenduidige en gemakkelijk te ontsluiten informatie over wetten en regels, duurzaam ondernemen, innovatie en zakendoen op lokaal, regionaal en internationaal niveau. “Met de komst van Het Ondernemersplein.nl is al die informatie nu voor het eerst op één plek digitaal toegankelijk gemaakt. Ondernemers hoeven nu zelfs hun bedrijf niet meer uit om de juiste informatie te vinden of zaken te doen met de overheid”, aldus Kamp.

Gemak
Het Ondernemersplein.nl streeft ernaar om alle actuele en complete informatie voor de ondernemer bij elkaar te brengen in één online dienst. Gebruikers kunnen informatie zelf eenvoudig zoeken op branche, regio of een bepaald onderwerp. Het aanvragen van een vergunning, het indienen van subsidieverzoeken of een mutatie doen in het handelsregister; het kan allemaal met meer gemak. De online dienst is optimaal afgestemd op de behoefte van de ondernemer. Dát is het doel van het Ondernemersplein.nl. Tegelijk met  Ondernemersplein.nl werd de financieringsdesk gelanceerd: één centraal telefoonnummer met een overzichtspagina voor alle vragen over financieringen is te vinden op het Ondernemersplein.nl.

Co-creatie
Het Ondernemersplein.nl is van meet af aan in nauwe samenwerking met ondernemers ontwikkeld. Deze co-creatie blijft ook na de lancering op 20 januari van kracht: ondernemers kunnen blijven helpen met het verbeteren en het verfijnen. De komende periode sluiten meer overheden aan en wordt het Ondernemersplein.nl doorontwikkeld. Diensten als online webinars (e-learning) en video’s maken trends en nieuwe ontwikkelingen zichtbaar. De ‘verhalen app’ met inspirerende ontboezemingen van (top)ondernemers sporen de ondernemer aan om vooral ook ondernemer te blijven. Op zich al een uitdaging in deze onbestendige tijd.

www.ondernemersplein.nl

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border