blue

Nieuws & publicaties

WIE WINT DE MKB INNOVATIE TOP 100 IN 2014?

WIE WINT DE MKB INNOVATIE TOP 100 IN 2014?

17 januari 2014

MKB kan zich weer inschrijven voor belangrijkste prijs voor innovatieve ondernemingen.

De inschrijving voor de MKB Innovatie Top 100 is weer geopend! Inschrijven kan vanaf nu via www.mkbinnovatietop100.nl

De MKB Innovatie Top 100 wordt mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en de Kamer van Koophandel (waar Syntens Innovatiecentrum per 1 januari 2014 in op is gegaan). Afgelopen acht jaar is deze prijs onder regie van Syntens uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB.
 
Uitsluitend bij de Kamer van Koophandel geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich vanaf nu nomineren. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt niet voorgedragen voor een beoordeling. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.
 
Kracht van initiatief
Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is en het vergroten van de kansen van innovatieve ondernemers met groeiambitie, één van de pijlers van de nieuwe Kamer van Koophandel. De 100 bedrijven en hun innovaties worden medio 2014 bekend gemaakt.
 
Letter met gaatjes
De hoogste notering in 2013 was voor Ecofont uit Utrecht. De winnende innovatie is een font dat er uitziet als gatenkaas, maar alleen als je er een vergrootglas boven houdt. Onze hersenen negeren de gaatjes, voor het gewone oog leest de letter als normaal. Alleen de printer merkt het verschil: die heeft tot 50% minder inkt of toner nodig. En dat scheelt aanzienlijk. De ambitie van deze winnaar van de MKB Innovatie Top 100 2013 kent geen grenzen. “Vier jaar geleden bedachten we het gaatjesprincipe,” vertelt Alexander Kraaij, oprichter van Ecofont, “ inmiddels hebben ruim drie miljoen mensen het gratis gedownload en doorgestuurd naar een veelvoud van vrienden en bekenden.”
 
Over vijf jaar meer dan één miljoen
Op basis van gebruikerservaringen is de toepasbaarheid van het font in de afgelopen tijd verbeterd. Ecofont is nu beschikbaar voor vijf fonts en schiet ook gaatjes in een willekeurige huisstijlletter. Op 50.000 werkstations van zakelijke klanten wereldwijd is het font inmiddels geïnstalleerd. Dat moeten er over vijf jaar meer dan één miljoen zijn. Om deze groei te realiseren is Ecofont een partnership aangegaan met Nokavision Software die Ecofont verkoopt in de Benelux.
 
Geen windeieren
In het voorjaar van 2014 gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt.
 
--einde bericht--
 
 

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border