blue

Nieuws & publicaties

Buitenlandse investeringen van het MKB in kaart gebracht

Buitenlandse investeringen van het MKB in kaart gebracht

20 september 2013

Steeds meer bedrijven zijn internationaal actief. Dit kan via export en import, maar ook door het hebben van buitenlandse vestigingen. Nederland behoort wereldwijd tot de koplopers als het gaat om directe investeringen in het buitenland.

Over investeringen in het buitenland van Nederlandse MKB-bedrijven was tot nu toe weinig bekend. Het CBS heeft dit nu in samenwerking met onderzoeksbureau Panteia/EIM voor de periode 2004-2010 in kaart gebracht. Dit gebeurde in opdracht van de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

In 2010 hadden in totaal 12 duizend MKB-bedrijven (in Nederlands eigendom) investeringen in het buitenland. Dat is 1 procent van het totale MKB. De buitenlandse investeringen van MKB-bedrijven vertegenwoordigen een waarde van 13 miljard Euro in 2010. Het aandeel van het MKB in de totale waarde van de buitenlandse investeringen door het Nederlandse bedrijfsleven in 2010 was bijna 2 procent.

Het gisteren gepubliceerde rapport is te vinden op http://www.ondernemerschap.nl/index.cfm/12,html?nxt=ctm_nieuwsbericht&perID=3705

en op de CBS-site zie

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/globalisering/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-monitor-buitenlandse-investeringen-mkb-2010.htm

 


 

Toon overzicht
Toon archief
blue

Nieuws

border